Case Study

Italian Studio

Renovation project and full interior design for a (listed) historical building , Montenero di Bisaccia, Italy. The designer’s brief was a total transformation of the tired ,deserted wine cellar into a self-contained studio, located in the historical heart of an old italian hilltop town. Natalia brought life back into a space which had been neglected for a number of years and became a trash storage.

BEFORE

AFTER

Italian Studio before renovation
Italian studio after renovation

Project Info

Inspired by the historical setting, the design scheme was a harmonious mix of raw, uneven whitewashed stone walls, unique arched ceiling, black and white mosaic floor and carefully chosen modern essential furniture to enable the studio become a new living space which was thoughtfully retained with the only addition of the partition wall to build in the bathroom behind. With a contrast of old and new, light and dark as well as a dash of unexpected the apartment has a final charismatic look and dramatic atmosphere.

Client: private

Project Type: Residential

Completion Year: 2015

Architect: Natalia Meleshkevich

Recent Projects

Commercial

The Bath House - Russian Banya

Spa project in Belgravia, London

Residential

Blackheath House Project

Residence in Blackheath, London

Interior

Banya Taiga Project

For Banya No.1 in London